pátek 30. ledna 2015

Regenerace vlasů podruhé - aktuální vlasová péče

Ahoj všem,

poslední dobou trošku opouštím vlasovou regeneraci, protože se mi zdá, že už má moje kštice to nejhorší za sebou. (Mluvím o totálně destrukčním ombré zákroku a následné nápravě škod.). Nebyla bych to ale já, abych neměla další problém - příliš jemné vlasy. Takže se snažím ze všech sil vlasy posílit a konečky udržet v jakž takž přijatelném stavu. Od posledního příspěvku o vlasové péči zůstal jenom olejíček CHI silk infusion, který nehodlám dát z ruky. 

Stále tedy regeneruju, vyživuju....no můžete se podívat...



Začnu mytím, u něhož jsem trošku pozměnila svůj rituál. Někdy ještě nanáším masku před mytím, ale poslední dobou se mi daří nanášet ji mezi šamponem a kondicionérem. Sáhla jsem po řadě
L'Oréal Série Expert Pro-Keratin Refill, a musím říct, že jsem velmi spokojená. Je to řada, která slibuje obnovu poškozených vlasů a napumpování ztracených důležitých látek, dále je také vyživuje a chrání před poškozením.

1. začínám šamponem, ten v případě, že si nemyju vlasy více jak 2 dny, při prvním mytí opravdu špatně pění. (A tady jsem odhalila rozdíl mezi mytím vlasů 1x nebo 2x, ale o tom až příště.) Proto to řeším tak, že jedno pumpnutí na první mytí, dvě pumpnutí na mytí druhé. Nebudu se rozepisovat, co všechno v něm je nebo není, to napíšu v recenzi, ale hlavní je, že funguje.
2. maska z této řady je opravdu hutná, dávám jí tedy jednou až dvakrát týdně na ručníkem vysušené vlasy. V návodu se píše, že se má nechat působit 5-15 minut, ale já nechávám tak dlouho, jak se mi to hodí (pěkně pod igelitem a ručníkem). Musí se opravdu dobře vymýt, protože je poměrně tuhá a dost se ve vlasech drží. Trošku jsem si myslela, že to bude překážkou při nanášení, ale opak byl pravdou.
3. pak přijde na řadu samozřejmě kondicionér, který vetřu do délek. Ten se také hůře vymývá, takže finální oplachování probíhá nejprve teplou vodou, a když mám pocit, že je všechno pryč, oplachuju vodou studenou, aby se mi prokrvila hlava a vlasy se hezky zavřely.


Tuto řadu mám od listopadu a zatím mám všeho dostatek, takže to byla opravdu dobrá investice. Maska je skoro plná a do kondicionéru ani do šamponu nevidím, ale obě lahvičky jsou ještě dost těžké. Pokud byste si tuto řadu kupovali, doporučuji 500 ml balení šamponu, protože ten mizí opravdu rychle.

Dále tady mám svoje matlátka a stříkátka.CHI silk infusion mám už pěkně dlouho a používám ho, když mám suché konečky. Je to olejíček, který přežívá v mé vlasové péči už hodně dlouho a dokonce déle než GESTIL WONDER maska (tak jo...asi si ten gestil večer napatlám :D). Je to 15ml balení a mám ho od onoho osudného dne, kdy jsem si nechala udělat ombré. Na fotce pak můžete vidět 3 lahvičky přípravků BRAZIL KERATIN. Těmito zázraky mě zásobuje v podobě dárků moje kamarádka Týna. (Miluju vlasové dárky :D) Mám tu SÉRUM, které nanáším hned po mytí do ručníkem vysušených vlasů - je to intenzivní keratinová regenerační kůra, která je úplně skvělá. Vlasy stačí pak jen vyfoukat, ale pro větší efekt se doporučuje vyžehlit. (žehlení se mě ale netýká) Pak tu mám IBIŠKOVO-RŮŽOVÉ SÉRUM, které zase chrání vlasy před poškozením a úžasně voní. Obě dvě séra střídám, aby mi ta přehnaná péče nezatížila vlasy. A nakonec je tu OLEJÍČEK, který střídám s CHI - ten zpevňuje, vyhlazuje, hydratuje, chrání a dodává lesk, trošku mě překvapilo, že nemá klasickou pumpičku, ale rozprašovač, který je ale úžasně praktický. Nedělám si iluze, vím, že všechny tyto přípravky fungují na bázi silikonů, to mi ale nevadí, protože je dávám do konečků nebo do délek a nemyslím si, že je to na škodu - hlavně díky ochraně před poškozením.


Nakonec tu mám - "Oděn spoře - účes jako z moře" Solný sprej Beach girl od got2b, o kterém už jsem se rozepisovala, ten stříkám do vlasů kvůli objemu před fénování. A tímto článkem děkuji tomu, kdo vymyslel objemové pudry! Got2be Powder'ful je totiž opravdu pecka. Tenhle stylingový objemový pudr mě hodněkrát zachránil, když jsem si myslela, že jsem jako zmoklá slepice a byla jsem nešťastná. Stačí nasypat na hlavu, promasírovat a objem je na světě - ale pozor! nesmí se to přehnat, jinak jsou vlasy dost betonové. A do finále jdeme se suchým šamponem Dove, který je u mě zatím na prvním místě mezi suchými šampony. Je fakt, že trošku barví vlasy do bíla, ale to se rozmasíruje a pokud nemáte ultra mastné vlasy, dodá příjemný pocit umytých vlasů a jako bonus voní jako žvejkačka.

Samozřejmě si nedávám všechno najednou, to by mi ta tíha asi stáhla hlavu k zemi. I přes všechnu péči se ale chystám znovu "pod kudlu" a pak zase startuje éra - Nechám si narůst dlouhé vlasy - asi po stomilionkráté.

Co používáte vy a co je váš all-time favourite přípravek? Máte zkušenost s některým z těchto přípravků?

4 komentáře:

  1. Objemové púdre alebo ako to bolo mne prezentované suché tužidlo je skvelý vynález, pretože dodá neskutočný objem, ktorý skrátka nevyčarím ničím aspoň nie tak dlhodobo a nemastia sa mi od tohto zázraku vlasy. Mám dva, jeden od Taftu a druhý Got2b, dva domovy čiže dva púdre, ale obe fungujú rovnako, vlastním ich už vyše roka a nanášam zakaždým umytím, ku korienkom väčšinou nie, ale skôr tak do dĺžok, pri korienkoch sa mi zvyknú od toho vlasy tak zabetónovať a ťažko sa to z nich potom vymýva.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do délek jsem ho ještě nezkoušela, ale určitě zkusím, protože mi teď celkem povyrostly vlasy a začínají se trošku pramínkovat. Díky za tip :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Já bych tuhle svojí sbírku ještě rozšířila o nějakou objemovou řadu :D

      Vymazat

Děkuji Vám za komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...