úterý 24. února 2015

Kosmetické tipy a triky, které rozhodně NEZKOUŠEJTE (vyzkoušeno na vlastní kůži)


Zdravím vás,

většina dnešních kosmetických "vychytávek" vychází především z období mé puberty, kdy jsem v těchto ohledech byla tak trošku chodící kosmetický prů*er (omlouvám se, ale vážně se to jinak říct nedá). Vždycky jsem někde něco četla, slyšela, viděla nebo na to přišla "logickou" dedukcí a prostě jsem to chtěla (musela) hned vyzkoušet, protože druhý den by mohlo být pozdě. Prostě jsem byla přesvědčená, že mi to tak moc pomůže, že už to nemůže počkat. Nevím, jak to seřadit, takže pojedu od toho, kdy jsem byla hodně mladá (malá) a mám pocit, že při tom vzpomínání zabrousím i do současnosti :D.
Bělení zubů citronem
Asi ve 13 letech mi stačilo znát jeden prostý fakt - CITRON BĚLÍ ZUBY, což je sice fajn, ale já se toho bělení zhostila po svém a zalezla jsem si do koupelny s citronem nakrájeným na měsíčky. Dala jsem se tedy do díla a postupně jsem si všemi měsíčky citronu pořádně vydrhla zuby a nechala citron působit.



Zdroj


Jak jsem dopadla: Chvíli to vypadalo fakt dobře, ale, ale, ale...po chvilce jsem cítila, že mám povrch zubů drsný jako pilník na nehty. Zuby o sebe opravdu nepříjemně dřely, byly pórovité a bílé byly opravdu jenom chviličku. Že citron zubní sklovinu, jako každá jiná kyselina naleptává a může jí nenávratně poškodit, jsem se dozvěděla až později. Byla jsem fakt pitomá no :D.

Co bych dnes řekla/udělala svému tehdejšímu já: Nevím, jestli to je s tím spojené či ne, ale mám se zuby celkem problémy a značnou část zubů mám zaplombovanou, takže jestli mi to způsobilo moje tehdejší já, tak bych mu řádně nafackovala :D.



Obličejová maska SIGNAL WHITENING
Jestli si právě ťukáte na čelo s tázavým výrazem v obličeji, tak berte v úvahu následující výrok - BYLA JSEM  TOTÁLNĚ POŠAHANÁ!!! Už si ani nepamatuju, jak to mé pubertální já napadlo, ale myslím, že jsem k nápadu dát si na obličej zubní pastu místo masky k tomu určené přišla následovně: ,,Jo, mám beďary a boláky, když si dávám zubní pastu na opar, tak ho to vysuší a on za chvíli zmizí...určitě to bude fungovat i na beďary. Jsem geniální!! :D"

Jak jsem dopadla: No jak jsem asi mohla dopadnout? Při nanášení této "zázračné" masky mě začal pálit celý obličej, "zkušeně" jsem masku nanesla i do oblasti kolem očí, takže tam bylo pálení ještě intenzivnější. Jako hrdinka jsem ale vydržela do té doby než maska/pasta na obličeji zaschla a začala jsem smývat. Řeknu vám, že to šlo fakt hodně blbě dolu (a to jsem jí nejdříve z některých partií oloupala), pak se zase dostavilo pálení obličeje a samozřejmě očí. Výsledek opět super - svěží a vyhlazená pleť...No za chvíli jsem měla obličej vysušený a plný suchých map, oči mě pořád pálily a při každém pohybu mimických svalů mi přišlo, že mi kůže na obličeji každou chvíli musí prasknout. Tam, kde předtím byly beďary, byly najednou jen hrboly, které kolem sebe měly lesklé plochy. Naštěstí se vše vrátilo k normálu a nemám žádné trvalé následky.

Co bych dnes řekla/udělala svému tehdejšímu já: Příště použij alespoň Signal Senzitive ty génie! :D

Aknemycin na celý obličej, aneb Freddy Krueger stajl
(Nevím, jestli tento přípravek znáte. Aknemycin je mastička na akné, která je na předpis. Klíčové je zde, že se neužívá na celý obličej, ale jen lokálně na postižená místa.)
Zdroj

Teď už jsem byla na střední (2. ročník) a šla jsem k dermatoložce, která si mě zkoukla a předepsala mi mastičku Aknemycin a ještě nějakou vodičku, která ve mně ale nezanechala žádný negativní dojem, tudíž si nepamatuji její jméno. Vyzvedla jsem si tedy přípravek v lékárně a těšila jsem se, jak se budu mazat a budu krásná. Několikrát mě dermatoložka upozorňovala, že oba přípravky je nutné nanášet JEN na postižená místa. Dokonce mi dávala i instrukce, že si mám trošku přípravku nabrat na uchošťour a poklepat tam, kde mám boláky...nikam jinam ne. Pak to na mě vybaflo ještě z příbalového letáku, ale já zas byla nejchytřejší.

Jak jsem dopadla: První aplikace proběhla podle pokynů, druhá taky...a pak už jsem byla líná a zrodil se nápad, že mě to snad nezabije, když si tím namažu celý obličej a navíc ušetřím spoustu času. Tak mažu na noc. Ráno se vzbudím a mám suchou pleť, která ale vypadá docela obstojně. Mažu 2. večer. Ráno se vzbudím a na úplně rudém obličeji mám něco, co připomíná slupovací pleťovou masku, bohužel je to moje kůže. Zkusila jsem to zachránit make-upem a vyrazila jsem do školy, když jsem se ale uviděla, zjistila jsem, že MU se drží jenom na oné slupovací masce (aka mé suché kůži) a kolem toho je rudá a napnutá kůže, která snad mokvá. Když jsem přišla domů a odlíčila se, zjistila jsem, že na suchých místech se začínají dělat strupy a kůže byla docela popraskaná (prostě něco jako pokožka Freddyho Kruegera z Noční můry v Elm Street), trvalo to kolem dvou týdnů, než jsem se dala dohromady. Za tu dobu jsem si pálení, pnutí a praskání užila opravdu dostatek. Nejhorší bylo, že když jsem si tu suchou pokožku chtěla namazat, začalo mi to mokvat a vypadala jsem jako popálená... no prostě hnus.
Zdroj

Co bych dnes řekla/udělala svému tehdejšímu já: No, co ti na tohle mám říct. Myslíš, že víš všechno nejlíp, snad tu doktorku už příště poslechneš! :D


Na závěr tu mám takové ty klasiky jako: 
1) Použila jsem epilátor před odchodem z domu a následně se ve čtyřicetistupňovém vedru pařila v džínech, protože jsem měla nohy jak oškubaná slepice
2) Ten epilátor jsem využila i na podpaží a třísla (jauuu) a nemohla jsem pak připažit ani dát nohy k sobě
3) Nakonec něco v podobném duchu, vytrpěly si to ale moje vlasy a vydalo by to na další článek

Máte také zkušenost s nějakými kosmetickými triky a tipy, které není radno zkoušet?
Chtěly byste podobný článek i o vlasových "vychytávkách"?


10 komentářů:

  1. zubnú pastu som si dávala aj ja, ale len lokálne a nie ako pleťovú masku :D a vždy ked som si to šla zlupnúť, tak mi šla dole aj chrasta a celé to krvácalo ach jáj :D alebo som si len čistila pleť alpou aby nebola mastná a som sa čudovala prečo sa mi stále tvorí akné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta alpa mi připomněla, že já si občas léčila mastnou pleť odlakovačem :D Hrozně to pálilo a byla jsem celá olezlá :D :D na to jsem úplně zapomněla :D

      Vymazat
  2. Na ten Aknemycin ma upozorňovala doktorka, že sa to nesmie dávať na celú tvár, lebo že to fakt dosť vysušuje. Každému sa občas podarí nejaká somarina, ale to je súčasť života, aj mne sa ich pár podarilo, kozmetické experimenty sú môj koníček tak prečo nie. Napr. som si raz nasypala toľko suchého tužidla, že som tie vlasy mala nie objemné, ale práve naopak hrozne pripľasnuté a ani učesať sa nedali.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten pudr je zrádný no, taky se mi párkrát podařilo úplné zabetonování účesu, kdy mi nešlo s vlasy udělat vůbec nic. Snažila jsem se přijít na největší koniny, co se mi povedly, když jsem ale dala dohromady ty vlasové, vyšlo by to na další článek, protože s vlasy experimentuju asi nejvíce :)

      Vymazat
  3. :-) promiň za ten smích , ale jsou to docela legrační historky. Hlavně ta s tím akné. Já jsem taky zkoušela kde co. Nakonec mi docela pomáhala jedna konopná mast. http://www.videolekarna.cz/videoporadna/?otazka=93 To docela šlo. Pak jsem si nějak uvědomila, že ty pupínky nevznikají jen tak. A změnila jsem stravu. Jakmile jsem vyhodila z lednice mléko (a přidružené výrobky) a z kuchyně bílý cukr, pleť se mi zlepšila v řádu dnů. Úplně jsem byla překvapená. Trochu jsem měla strach, že už nebude co jíst, ale to jsem se dost mýlila. Na internetu se dá najít spoustu receptů. Můj poslední objev je jimejinak.cz . To jsou maminy a mají v tom dost jasno. Sranda to číst. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zpětně se sama sobě taky směju :D. S tím jídlem naprosto souhlasím. Já do sebe lila denně litry Coca-coly a dopřávala jsem si docela dost sladkého. Teď jsem nejen zhubla, ale zlepšila se mi i pleť a začaly mi rychleji růst vlasy, což přisuzuji dodržování pitného režimu. Na jimejinak.cz určitě kouknu, díky za tip :)

      Vymazat
  4. Great post, please keep on sharing amazing article like this! It makes me happy reading your post. There are so many fun and exciting Things to do and experience around the world that I thought I'd put together a list of my favourite things to do for all travelers ...

    OdpovědětVymazat
  5. Experimenting with untested or potentially harmful cosmetic techniques can have serious consequences for your skin's health and should be avoided at all costs. It's always best to prioritize safety and rely on proven, trusted methods recommended by skincare professionals.

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...