neděle 22. února 2015

Masky, které mi změnily život (vlasy)

Krásný nedělní večer,

dneska jsem se (na návrh čtenářky) rozhodla zaměřit na masky na vlasy, které mám ráda, dlouhodobě nebo opakovaně je používám a nedám na ně dopustit. Vlastně mi, jak píšu v názvu, opravdu změnily život :D (s troškou nadsázky). Jedná se o 3 regenerační a jednu objemovou masku. Ty regenerační mám už nějakou dobu a ta objemová je zkrátka novinka, která mi opravdu přirostla k srdci. U masek asi nejvíce hodnotím to, jak hydratují a jak dobře dokážou schovat roztřepené konečky a zabránit dalšímu třepení.



Gestil WONDER
Začnu tou nejstarší, teda né, že by to byla stará a prošlá maska, jen jí používám nejdéle. Skoro každá ho nejspíš zná, protože jednu dobu ho bylo všude plno. Řeč je tedy o bambusové masce Gestil Wonder, kterému se také někdy říká "Býčí koule". Nemyslím si, že výtažek z býčích žláz opravdu obsahuje, narazila jsem i na pár drbů - dřív výtažek obsahoval, ale byl nahrazen výtažkem z bambusu, byl nahrazen bambusem kvůli nemoci šílených krav atd. Pro mě je ale hlavní, že funguje a já ho zbožňuju! Balení asi nikoho nenadchne, prostě je to černá krabička s bílým nápisem, která ale ukrývá zázrak.
 Co o něm říká výrobce: Jeho výjimečné složení se doporučuje na vlasy s poškozeným vláknem vlivem trvalé, barvení, smogu a vlasy jemné se sklonem k padání.

Vůně, konzistence, barva: Vůně - no asi se nedá mluvit o vůni, protože mně vyloženě smrdí, jako nějaká stará pánská voňavka nebo mejdlo - to je opravdu to jediné, co mi na masce vadí, normálně se k ní snažím nečuchat, ale jak vám to chci popsat co nejpřesněji, tak teď nasávám opravdu fest. Zábalový krém je docela hustý, ale do vlasů se nanáší velmi dobře, ale ten smrad :D. Barva je bílá, perleťová, ale to je mi v podstatě úplně jedno...ale ten smrad!
Co na to já: Tuhle masku mám opravdu ráda a je to už moje druhé balení, seženete ho v malém 300 ml a velkém 500 ml balení. Kdybych ho nematlala na šmejdské vlasy z Číny, měla bych pravděpodobně ještě pořád balení první. Používám ho buď jako masku na 5 minut na umyté vlasy nebo ho dávám ještě před umytím na vlasy navlhčené (tam ho nechám klidně hodinu). Vlasy jsou po něm opravdu hebké, konečky na pohled "zacelené" a tento efekt díky dobré hydrataci vydrží. Musím říct, že Gestil mě opravdu vytáhl i z mých nejhorších nepovedených vlasových experimentů a za to jsem mu vděčná, takže mu po pěti letech odpouštím ten šílený smrad, který se mimochodem z vlasů ihned vytratí. Mám ho doma, ať už regeneruji nebo ne, až tenhle dodělám, asi si koupím malý do zásoby.

Cena: 300 ml - kolem 200 Kč
          500 ml - kolem 250 Kč
Objednávám na parfums.cz

L'Oréal ELSEVE Total repair extreme
Další takovou mojí stálicí, která mi pomáhala v době, kdy jsem se rozhodla pro hodně hustý melír, který se pro mé jemné vlasy absolutně nehodí a dal jim opravdu hustě zabrat. V té době jsem začala hodně sjíždět fóra a blogy o vlasech a právě na tuto masku Elseve jsem tenkrát narazila. Koupila jsem si tedy celou řadu - šampon, kondicionér, masku a sérum - a čekala jsem, co se bude dít.


Co o ní říká výrobce: Obnovující maska TOTAL REPAIR EXTREME je obohacená o LAC + CÉRAMIDE. LAC proniká až do 10 vrstev vlasového vlákna, napomáhá obnově poškozených spojů v jeho vnitřní struktuře. Vlasy jsou obnovené a hladké až po konečky.

Vůně, konzistence, barva: Voní opravdu krásně, nevím jak to popsat, vůně je prostě taková holčičí. Konzistence je řidší, než jsem normálně u masek zvyklá a o to víc mě překvapilo, že abych měla pocit klouzavých vlasů, musím ho nanést více. Barva je bílá bez perleti.
 Co na to já: Neřekla bych, že maska pronikne do 10 vrstev vlasu, ale za mě funguje opravdu dobře. Je jí potřeba o něco větší množství, než zmiňovaného Gestilu, ale vlasy jsou po ní opravdu krásně hebké, konečky opět působí zaceleně (což je podle mě díky jejich hydrataci). Vlasy jsou lesklé, zacelené a vyhlazené, řekla bych ale, že pokud si neumyjete vlasy do 2-3 dnů, ten efekt se občas může vytratit ještě před mytím. Ne tedy v plném rozsahu, ale za 2 - 3 dny jsem opět pozorovala, že začínají být vidět roztřepené konečky. I přes to je mi ale maska dobrým společníkem, i když ze všech zmiňovaných asi až na 4. místě - tedy udělala mi velkou službu, kupovat ale asi už nebudu, protože jsem se snad poučila a regenerace bude potřeba stále méně.
Cena: kolem 160 Kč za 300 ml

L'Oréal professionnel PRO-KERATIN REFILL
O téhle masce tady žvatlám už docela dlouho, až teď ze mě ale vypadne něco pořádného. Tuto řadu jsem si hrozně přála k narozeninám, protože poslední dobou jsem posedlá vším, co obsahuje keratin. Až tato maska mi totiž "vyléčila" ztráty po ombré, se kterými si neporadil (rozumějte: neporadil tak rychle, jak bych si představovala) ani Gestil Wonder. Přikládám to tomu, že je maska opravdu vyživující a kdybych si měla vybrat jen jednu ze všech dnes probíraných, asi bych sáhla po téhle (nebo Dove??? :D).

Co o ní říká výrobce: Jedinečná regenerační maska pro oslabené vlasy L'Oréal Professionnel Série Expert Pro-Keratin Refill dodá vašim vlasům opět zdravý vzhled! Maska obsahuje vysoké množství keratinu, který dokonale obnovuje vlasové vlákno. Účinná látka Incell zpevňuje vlasy a chrání tak přirozenou strukturu vlasu před nežádoucími okolními vlivy. Získejte krásně lesklé, zdravé a výrazně posílené vlasy.

Vůně, konzistence, barva: Vůně této masky se mi líbí asi nejvíce, je taková sladší, mám pocit, že cítím něco jako kokos? Konzistencí mi asi nejvíce připomíná vazelínu, protože je to opravdu hutná, hustá maska. Barva je zase bílá, úplně neprůhledná.
V masce můžete vidět stopy po nabírání (použila jsem jí před 3 týdny), vážně je hrozně hustá.

Co na to já: Tuhle masku vyloženě miluju, je jí potřeba opravdu maličko, takže dlouho vydrží. Opět nanáším na doporučených 5 minut po mytí, ale častěji na navlhčené vlasy před mytím (dokud mě to baví). Před mytím jí dávám hlavně z toho důvodu, že jak je hutná, tak může občas zatížit vlasy, když se nevymývá dostatečně dlouho. V tom shledávám jediný její mínus, za který si ještě kolikrát můžu sama. Po vyfoukání mám ale vždycky pocit pevných, krásných a lesklých vlasů. Konečky jsou na pohled perfektně zacelené, nepůsobí jako suché a křehké camfrňousy. No prostě...Když si jí z vlasů dobře vymyju, tak jí naprosto zbožňuju. I příjemná vůně vydrží ve vlasech dlouho, vlastně až do dalšího umytí. Splňuje tedy úplně všechno, co od masky očekávám.

Cena: za 200 ml - lehce přes 200 Kč
          za 500 ml - něco přes 500 Kč (prostě něco 1Kč za 1ml :D)

Dove OXYGEN Moisture
Nejnovějším přírůstkem je maska Dove Oxygen Moisture, která je také skvělá a dotváří moje ól tajm fejvrit (all-time favourite) duo, které už zřejmě nedám z ruky...Tedy pokud někdo nevynalezne něco, po čem mi vlasy porostou 5cm měsíčně, zhoustnou, budou mít mega objem a budou se lesknout jak blázen. O této masce vám ale podrobnější info napíšu, až budu recenzovat celou tuto řadu. Řeknu vám jen, že tato maska (jako celá řada) je naprosto božská a já se do ní opravdu zbláznila, navíc přišla právě v čase, kdy nemusím regenerovat jako šílená, takže nějaký ten objem ocením.
 
Řeknu vám ale, co mě štve: U některých známějších blogerek jsem viděla komentáře typu:
,,Kolik ti dali za to, že to tak chválíš?"
,,No jo, máš to zdarma, tak to je úžasný." 
Chápu, že některé blogerky možná píší neobjektivní recenze, když produkty dostanou od firem zdarma, ale tato řada se opravdu povedla. A říkám to jako někdo, kdo zaplatil za to, že si tim tu hlavu může mejt a zaplatil by za to znova, aby si tim tu hlavu mohl mejt. Ani v mém okolí není nikdo, kdo by řadu vyzkoušel a nevyhovovala by mu, takže tomu prostě říkejme ŘADA, CO SE FAKT POVEDLA.

Určitě jsem na něco zapomněla, tak kdyby vás zajímalo nějaké bližší info, tak mi napište do komentářů.

Jaké masky používáte vy? Dáváte je před mytím nebo po?

  



10 komentářů:

  1. Za mě Aussie - je to opravdový tří minutový zázrak, takové vlasy mi neudělala ještě žádná maska! Taky teď mám banánovou od Kallosu - za hodně dobrou cenu poměrně kvalitní produkt. A hlavě voní vážně jako banán! :-) Dávám vždy po umytí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aussie zvažuju už dlouho a vím, že hodně holkám vyhovuje, ale poslední dobou narážím na recenze, že je to chemický koktejl se silikony, který vlasy jenom obalí a nevyživuje. Netvrdím, že v těchto maskách silikony nejsou, ale všechny vyživují, tak stále váhám. Od Kallosu jsem měla na hlavě Latté, které vonělo jako karamel, což na mě bylo už moc sladké...banán zní ale dobře, není taky moc "přeslazený"?

      Vymazat
  2. Tak já také nedám dopustit na masky s Lorealu Profesionnel.Teď mám na barvené vlasy Vitamino Color.Ale je fakt,že mám jemné vlasy a masky mi je zatěžují.Jenže je nepoužívám často,tak 3-4x za měsíc jen abych dodala vlasům výživu.Příště chci vyskoušet objenovou Loreal Expert Volumetry & Volumceutic ta je určená přímo na jemné vlasy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem na Expert Volumetry & Volumceutic koukala a až bude po regeneraci (snad už konečně :D) asi si pořídím právě tuto řadu, abych si napumpovala objem nebo Lee Stafford Hair Growth, od příštího zástřihu, který mě snad už zbaví všech škod, které napáchalo ombré, začínám pěstovat dlouhou hřívu. Jinak na objem jsem si teď pořídila tu řadu Dove oxygen moisture a na drogérkovou kosmetiku je to vážně pecka - vlasy jsou krásně nadýchané a "našlehaná" maska je vůbec nezatěžuje. :)

      Vymazat
  3. U mňa boduje Matrix Total results a aktuálne som celkom pozitívne prekvapená aj z masky Yves Rocher, po oboch maskách mám vlasy ľahučké ako pierko a po tej z Matrixu sa aj končeky dočkajú nejakej-tej regenerácie.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do Yves Rocher občas zavítám, ale po vlasové kosmetice mě nenapadlo kouknout, mám tam akorát vyhlídnutý olejíček. Teď jsem si ale vygooglila Matrix Total result a docela mile mě překvapila cena. Myslela jsem si, že mám všechno, co potřebuju, ale bohužel ještě asi ne, takže moje peněženka zase zapláče :D.

      Vymazat
  4. Já jsem měla doma tu druhou L'Oreál a taky jsem si ji chválila :)
    Teď používám hlavně kokosový olej..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten kokosový olej všichni hodně chválí, ale já se k němu ještě nějak nedostala. Ale vždycky, když na něj narazím, tak váhám, jestli do něj jít nebo ne ...pak si to většinou rozmyslím, protože už mívám plnou náruč všelijaké kosmetiky a modlím se, aby mi to ta karta ještě zaplatila :D

      Vymazat
  5. Na Dove jsem byla zvědavá, ráda si ho koupím :) nemáš náhodou zkušenost s ovocnou maskou Garnier?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu jsem nezkoušela. Vlastně vůbec nepoužívám vlasovou kosmetiku Garnier. Mám nějak zafixováno, že ovocná složka ve vlasových přípravcích vysušuje. To pochází hlavně z doby, kdy jsem měla prodloužené vlasy, na které by se neměly takové přípravky používat právě díky tomu, že ty prodloužené vlasy nejsou vyživovány od kořínků, jsou tedy sušší a ovocná složka je prý ještě více vysušuje. Možná ale od tohoto svého rozhodnutí ustoupím, protože mě ale dost láká řada Fructis Densify, hlavně díky reklamě s placatou slečnou :D.

      Vymazat

Děkuji Vám za komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...