pondělí 27. dubna 2015

Mýty o fénování vlasů

Mám trošku mezírku po honičce ve škole, tak jsem se rozhodla osvětlit některé mýty a fakta o fénování vlasů. Někdo tvrdí, že fén škodí vlasům a snaží se fénování vyhýbat. Někdo zase bez fénu nedá ani ránu. Já se řadím do té skupiny lidí, kteří nemohou bez fénu fungovat.
Zdroj


1) Fénování ničí vlasy
Tady bych řekla, že je pravda někde napůl. Jasně, pokud si budete hodinu fučet na vlasy 200°C horkým vzduchem, určitě vám nepoděkují. Je potřeba se snažit fénovat nějak šetrně. Občas je to ale těžké. Já jsem toho docela dobrým příkladem. Ač se snažím fénovat opatrně a šetrně, mám spálené konečky. Už jsem ale odhalila, že je to špatným fénem, který se přehřívá a vlasy mi spaluje. Další moje velká vlasová investice bude do nějakého pořádného ionizačního fénu. Přišla jsem totiž od kadeřnice a po týdnu už mám zase opálené konečky. Pokud ale budete fénovat dobrým fénem a nebudete pálit jednu sekci vlasů půl hodiny,  vlasům se nic nestane. Jestliže jste majitelkou nekvalitního a jemného porostu jako já, použijte ochranný sprej.

Pro fénování zde hovoří i fakt, že pokud necháte vlasy  mokré, jsou mnohem náchylnější na poškození. Jasně, mokrý vlas je pružnější, ale už se vám nesmrskne do původního tvaru, takže je oslabený. Už vůbec bych nedoporučovala chodit spát s mokrou hlavou. Takže jo, fénování není úplně neškodná záležitost, ale lepší než si vlasy ničit mechanicky.

2) Bez fénování rostou vlasy rychleji
Jsem zastánkyní nežehlení a nepálení vlasů kulmou nebo žehličkou. Ale moje vlasy bez fénu? No prostě humus. Fén nevynechám nikdy a mám k tomu hned 2 důvody. Jedním z nich je vlasová pokožka, která fén opravdu potřebuje. Takže pokud nechcete fénovat celou délku vlasů, prosušte jen tu část u kořínků. Hned vám řeknu proč. Pokud necháte vlasy mokré, může se vám stát, že se vám zapaří nebo zanese vlasová pokožka, může vás potkat nepříjemné svědění nebo dokonce lupy. Mně osobně se bez vyfénování hodně rychle mastí vlasy a dělají se mi lupy. Ten druhý důvod je to, že vypadám jak zmoklá slepice, když ty svoje potvory nenasměruju tam, kam potřebuju.

Zanesená vlasová pokožka spíše růst vlasů brzdí, protože kořínky nejsou řádně vyživeny.  Mohou i více vypadávat. Pokud jste opravdu zaryté odpůrkyně fénování, zkuste si s mokrou hlavou vylézt na sluníčko a nechat vlasy proschnout tímto způsobem.

3) Foukání v předklonu pro větší objem
Hodně z nás má zažito, že foukáním vlasů v předklonu docílí většího objemu vlasů. To možná ano, ale jenom na chvilku. Když jsou vlasy zahřáté, dají se tvarovat. Klíčové ale je, v jakém tvaru vychladnou. Takže pokud si vyfénujete vlasy v předklonu, chvíli se můžete těšit ze lví hřívy, ta vám ale za chvilku spadne. Když chci mít opravdu objemné vlasy, vyfénuju je (je jedno jestli v předklonu, ve stojce nebo jen tak) a nechám je vychladnout ve vysokém culíku nebo na velkých natáčkách, přičemž se snažím je táhnout proti směru jejich růstu.

Jednou z věcí, které nemám ráda na fénování vlasů jsou "chlupaté vlasy". Každá z nás má mezi delšími vlasy i pár neposedných bejby vlasů nebo vlasů utrhaných. Už jste si někdy fénovaly vlasy v předklonu a pak měly rozlítané chlupaté háro? Já teda ano, a když pak chci někam vyrazit, nemůžu hovořit o dokonalém účesu a jsem tedy značně rozladěná. Proto si vlasy v předklonu nesuším, pokud mám bezprostředně potom někam jít. Radši vezmu kulmofén nebo velký kulatý kartáč a suším si hlavu ve vzpřímené pozici.

Jak jste na tom vy a fény?

44 komentářů:

  1. Ja teda musim říct,ze bez fénu na vlasy bych se neobesla. Své vlasy mám po přirozeném uschnuti suché,vlnité a celkové ošklive :/ ale po vysušení,jsou krásné rovné ,hladké a dokonce i dlouho objemné ,takže za me rozhodne ano,foukejme si vlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám bez fénu hrozně suché vlasy, přijde mi, že se mi i víc lámou a poškozené konečky jsou ještě víc vidět.

      Vymazat
  2. ja som si zvykla nefénovať úplne :) keď tak si sadnem na slniečko alebo pri krb a tam mi rýchlejšie uschnú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na sluníčko si občas sedám, ale jen když nemám v plánu něakam jít, protože pak stejně vypadám jako zmoklej mastňák :D

      Vymazat
  3. Bez fénu to prostě nejde :D. Když si vlásky nevysuším, tak je mám podle mě opravdu děsné a navíc se mi hned zmastí :/. Stačí si je večer umýt, nechat uschnout a do druhého dne dopoledne je mám mastné :/... Takže za mě fén ANO, i když teplý vzduch mým vlasům neprospívá :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na vlasy to není nic moc, to uznávám, ale u hlavy ten fén fakt dělá zázraky :)

      Vymazat
  4. Já se bez fénu neobejdu a nedám bez něj ránu :D Jinak tvůj balíček mi dorazil, zítra o výhře plánuji udělat článek. Ještě jednou děkuji! :)
    FASHION & BEAUTY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že už ho máš u sebe. Byla jsem nervózní, když jsem se na tu poštu tak dlouho nedostala. Na článek se těším :)

      Vymazat
  5. Já si vlasy nechávám volně uschnout. Někdy použiju fén, ale to zároveň použiju i tepelně ochranný sprej na vlasy.
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se přiznám, že ten sprej občas vynechám, protože si toho někdy na tu hlavu dám tolik, že kdybych použila ještě něco, tak mi pod tou tíhou vypadaj vlasy :D

      Vymazat
  6. Super článok, úplne som sa v tom našla, zase raz. Ja si tiež bez fénu neviem svoj život predstaviť, ak si vlasy nevyfénujem tak sa mi jednak rýchlejšie mastia a jednak nevyzerám ja absolútne nijak, som ako zmoknuté kurča doslova a do písmena a nemá to žiaden objem. Vlasy v predklone si fúkam stále, ale máš pravdu, je to skôr dočasné riešenie, ale má to svoj efekt aspoň u mňa. Suché končeky ma trápia vkuse, používam kulmofén a asi aj to je dôvod, prečo sú tak suché. No nedá sa inak, bez toho moje vlasy objem mať nebudú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju mocrkát. Koukám, že to máme v hodně věcech dost podobné :). S tím foukáním v předklonu si myslím, že je důležité nechat vlasy v té pozici vychladnout. Ten objem si pak zachovají déle :)

      Vymazat
  7. Skvělý článek :-) Hodně pomohl, půlku věcí jsem ani neznala.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/04/jeden-za-vsechny-vsichni-za-jednoho.html

    OdpovědětVymazat
  8. Bez fénu bych taky nepřežila... i když mi samotný fén na objemu extra nepřidá, bez něj bych měla na hlavě úplnou placku. Nemluvě o rozlítaných krepatých vlasech. Takže za mě fénu velké ano :)
    My Make-up Store

    OdpovědětVymazat
  9. fén používam len, keď naozaj potrebujem umyté vlasy, inak mám lepšie vlasy keď si umyjem večer rozčešem a ešte s trochu mokrými idem spať sú oveľa objemnejšie ako, keď si ich vyfénujem :) ale asi u každého inak :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý to má určitě jinak, hlavně si podle mě ty vlasy zvykají, takže pokud jsou tvoje zvyklé existovat bez fénu, tak proč ne :)

      Vymazat
  10. Tohle je skvělý a originální článek :) Já si vlasy začala fénovat až teď někdy a to jen díky mé spolubydlící na intru, která ma fakt dobrý fén, na kterém se dá nastavit i stupeň teploty. Předtím jsem chodila spát s mokrou hlavou anebo jsem vlasy nechala volně uschnout, ale to je za trest, protože když si vlasy vyfenuju tak je mám potom hezky rovné a už nemusím žehlit, což se o volném uschnutí nedá říct. Takže si do budoucna budu přát nějaký dobré fén.

    Life by Peggie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jo ten fén dělá hodně. Já si chci pořídit nějaký opravdu kvalitní, protože ten současný mi pálí vlasy :/

      Vymazat
  11. Ahojky, chtěla bych Tě informovat, že jsem se přestěhovala na nový blog. Budu ráda, když mě budeš sledovat tam :).
    http://es-veronica.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  12. Ja si vlasy fénujem len keď musím. Pretože potom ich mám také príliš zelektrizované a na všetky strany :/

    http://best-copy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím vždycky, jinak jsem druhý den jak mastňák :D

      Vymazat
  13. zajímavý článek. Vlasy fénuju asi 1x týdně a dobře to snáším.

    http://jsikrasna.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já musím po každém umytí. Vůbec si nedokážu představit, že bych to nedělala :D

      Vymazat
  14. Hele s tím fénem jsi mi asi vyřešila můj problém! Teďka jsem nějakou dobu vynechávala fén a chodila spát prostě s mokrou vlasu a teďka mě trápí lupy a celá ta vlasová pokožka svědí. Super článek :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). Jsem ráda, jestli ti pomohl. Pokud si vlasy fénem sušit moc nechceš, stačí, když je po umytí vysušíš jen u kořínků a zbytek necháš doschnout volně. :)

      Vymazat
  15. "
    We hope to add to the comment feed roll and we are from the Tropika Club Magazine.

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks. To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out some of our articles below as our contribution to your blog roll:

    1.Top 10 Best Curry Puff in Singapore

    2.Top 10 Best Nasi Padang in Singapore

    3.Top 10 Best Fishball Noodles In Singapore

    4.Top 10 Best Laksa in Singapore

    5.Top 10 Best Soy Bean Curd In Singapore"

    OdpovědětVymazat
  16. "
    We hope to add to the comment feed roll and we are from the Tropika Club Magazine.

    Tropika Club Magazine is your leading online magazine for the discerning male and female Singaporean. We cover various topics of interest, ranging from beauty and vogue for her, and grooming and style for him, as well as city and destinations and top picks. To learn about Tropika Club's Search Directory for Beauty and Wellness Services, please click on this link

    Check out some of our articles below as our contribution to your blog roll:

    1.Top 10 Best Curry Puff in Singapore

    2.Top 10 Best Nasi Padang in Singapore

    3.Top 10 Best Fishball Noodles In Singapore

    4.Top 10 Best Laksa in Singapore

    5.Top 10 Best Soy Bean Curd In Singapore"

    OdpovědětVymazat
  17. "
    Great post! We would like to feature your post on Tropika Club too if that's possible?
    Tropika Club Deals is part of the Tropika Club ecosystem:

    Tropika Club Deals – Search for the best voucher and coupon deals
    Tropika Club Bookings – Discover and book services at amazing off-peak discounts
    Tropika Club Magazine – Get the latest scoop on beauty, wellness, eats and all things Singaporean


    Tropika Club Deals is ideal for customers who want to discover the best deals without having to commit to a specific appointment date and time. Deals allow customers to buy vouchers and coupons in advance and to arrange the appointment directly with the merchant or business. Customers can also buy vouchers as gifts or to use for the future.

    Tropika Club Bookings is ideal for customers who want to see the full selection of a merchant or business. Customers can search by merchant or service categories and then choose from a full range of service offerings. Customers can also see if there are any off-peak discounts for the selected service(s). Customer will book the appointment for the specific date and time.

    Tropika Club Magazine crafts and curates articles for the discerning Singapore male and female. We provide up-to-date articles on Beauty and Vogue for gals, and articles on Grooming and Style for guys. We also cover local Singaporean content under City. Supporting Tropika Club’s vision to bring the best beauty, wellness and fitness services to our visitors, we also have a review section on the best services and selections under Top Picks. This features the Top 10 rankings for your beauty and wellness salons based on the various regions in Singapore. Tropika Club Deals brings to you great deals and offers from our merchants in the form of amazing discounted vouchers and codes. In addition, enjoy cashback as much as up to 5% for each purchase you make, regardless of the amount you spend. Think Cashback. Think Tropika.

    1.Discounted Beauty and Wellness Brand Vouchers
    2.Hairstyling and Hair loss Treatment Deals
    3.Facial and Aesthetic Services Deals
    4.Brows and Lashes Services Deals
    5.Massage and Spa Deals
    "

    OdpovědětVymazat
  18. The best part of your articles that they have perfect Content Quality and Quantity. Do write something on Heated Paraffin Embedding Station also. Honestly, you posses great Writing Skills.

    OdpovědětVymazat
  19. Very informative post. I read your post. Your information is truly appreciated. Thanks for sharing.
    Let's explore beautiful Places To Visit In Manali with your family and friends and make your trip special for a lifetime. To get know more information about affordable holiday packages and offer, visit our website.

    OdpovědětVymazat
  20. Very well information. Thanks for sharing with us.
    Are you looking for Play Boy Job near cities in India? Mushkan Play Boy Job is a well-known gigolo and playboy company. We are in urgent need of a playboy, please contact us If you are in need of a Play Boy Job, please contact us or visit our website.

    OdpovědětVymazat
  21. Exquisite Depot. Problem Solving Beauty Products. Laser Lipo Machine

    OdpovědětVymazat
  22. https://malinina-ek.blogspot.com/2020/11/femmelux-suit.html?sc=1691615674047#c7553168248919013178

    OdpovědětVymazat
  23. Thanks a lot for giving us such a helpful information. You can also visit our website for amity ntcc report

    OdpovědětVymazat

Děkuji Vám za komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...