neděle 29. března 2015

Nonsens statistika - vlasová kosmetika

Občas mi trošku švihne, a rozhodnu se, že si udělám nějakou úplně nesmyslnou statistiku, která o ničem nevypovídá. Prostě ráda něco počítám. Na nápad udělat si nonsens statistiku vlasové kosmetiky mě před časem přivedla kamarádka, která mě se smíchem upozornila na to, že mám poněkud dost vlasové kosmetiky. Nebrala jsem jí moc vážně, ale pak jsem všechno, co mám někde postrkané postupně vytáhla, a dovoluji si říct, že už vím, proč nedělám žádnou rubriku Spotřebováno za měsíc... Takhle opravdu nemůžu nic vypotřebovat! Rozhodla jsem se tedy trošku polepšit a určit si něco, co chci do konce dubna dodělat, abych to mohla vyhodit. V mém provedení to bude nejspíš ve stylu: Napatlám si toho co nejvíc, aby to trošku ubejvalo.


Jelikož jsem vlasová úchylačka, vlasovou kosmetiku jsem vybrala jako prvního účastníka Nonsens statistiky. Jsem trošku sysel, takže třeba řada Dove Oxygen Moisture tam je dvakrát, tak jsem se rozhodla jí někomu z vás darovat. Pak tam je šampon Schwarzkopf Essence Ultime na poškozené vlasy*, který nepoužívám, protože mi nesedl. Z těch ostatních se ale střídá úplně všechno. Navíc je to asi jedno, protože tahle statistika nemá žádnou vypovídací hodnotu :D
Délka vlasové řady: 2,3 metrů
Jak můžete vidět na úvodním obrázku, vyskládala jsem všechny vlasové produkty na parapet, zkoušela jsem je na sebe trošku nacpat, aby se tam vešly. Jak můžete vidět, moje vlasová zásoba se v pohodě vejde na 2,4 metrů dlouhý parapet a ještě má docela fóra. Takže kdo tady má hodně kosmetiky na vlasy? :D

Počet kusů: 39 + 1 zatajený tužidlo
Na fotkách jsem vám zatajila jedno nenačaté tužidlo, které je sysleno do zásoby, takže dohromady tu máme 40 kousků. To mi nepřijde zas až tak moc...Nebo jo? 
Plocha vlasových produktů: cca 1/2 m²
 
Snažila jsem se všechno vyskládat do čtverce, který se mi tak úplně nepovedl, takže statistika opět trošku ztrácí na relevanci. Vznikl z toho tedy obdélník se stranami 75 a 63 centimetrů. Plocha obdélníku je tedy 0,47725 m², po zaokrouhlení prostě půl metru čtverečního.

Objem: 7,59 litrů
Samozřejmě toho přes 7 litrů už není, ale v původním stavu toho tolik bylo. Vůbec si netroufám tvrdit, kolik toho tam může být reálně, ale postupně začínám dávat Dominice za pravdu, že je toho celkem dost.

Váha: 6 kg
Dobře, teď už to začíná bejt fakt divný, ale pořád mě to baví. Všechno jsem nacpala do igelitek a šla se s tím zvážit. Váha vyskočila na 6 kg. Abych pravdu řekla, tady jsem čekala mnohem míň, nepřišlo mi to těžké a navíc jsou tam pudry, tužidla a laky na vlasy, které by moc vážit neměly. Jedná se o váhu brutto, tedy včetně obalu :D.
Cena: 3600 Kč
Cena není tak hrozná, brala jsem běžné ceny, protože si u všeho nepamatuju, kolik jsem za to dala nebo jsem něco dostala. Troufám si ale říct, že jako člověk, co po slevách vyloženě jde, a po odečtení toho, co jsem dostala. Jsem zaplatila maximálně 1500,-. Vypočítaná cena tedy udává pouze hodnotu sortimentu.

Tak jsem se pěkně vyřádila, pokud se vám článek bude líbit, příště plánuju vzít laky na nehty, kterých mám také celkem požehnaně.

*Kdyby měl někdo zájem vyzkoušet ten šampon Schwarzkopf Essence Ultime na poškozené vlasy nebo už ho zkoušel a vyhovuje mu, napište si o něj do komentářů (připojte email) a já vám ho za poštovné ráda pošlu. Nerada totiž něco vyhazuju, ale tenhle šampon mi tak nesedl, že mi tu už nějakou dobu straší. Je tam více než polovina, řekla bych tak 3/4
Recenze: zde

24 komentářů:

  1. Skvelý článok! Toľko vlasovej kozmetiky som u niekoho pokope ani nevidela :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Spíš jsem doufala, že mi někdo napíše, že je to normální :D

      Vymazat
  2. Páni tak ja mám tiež vlasovú kozmetiku najradšej zo všetkého, ale moje zásoby sa tým tvojim zďaleka nevyrovnajú. U mňa mám pocit, že dosť hromadím dekoratívnu kozmetiku, hlavne púdre a tiene. A inak som závislák na bižutérii - včera som si napríklad kúpila až štyri nové náušnice.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase pokulhávám v té dekorativní kosmetice, i když teď se u mě projevila nová závislost RTĚNKY!!! Bižuterie mám docela dost, ale jsou to spíš nahromaděné zásoby a polovinu z toho nenosím :D

      Vymazat
  3. Niekedy skúsim aj ja dať dokopy všetko čo mám na vlasy a odfotiť to. Som riadne zvedavá, ale tuším bude toho hodne, ale asi nie toľko ako máš ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych se ráda podívala. Jak už jsem psala, doufala jsem, že se ozve někdo, kdo toho bude mít taky hodně, abych se necejtila "divná" :D

      Vymazat
  4. Tolik nemám ani kosmetiky natož tak jen přípravků na vlasy. Pěkná zásoba. Já se chystám na vyzkoušení šamponů od dove, každý si je chválí a tak bych si je taky ráda pořídila.
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď zjistila, že je v tom Dimethicone, což je silikon nerozpustný ve vodě. Sice udělá pěknou službu, ale na vlasech se dost drží a já plánuju najet na bezsilikonový měsíc.

      Vymazat
  5. Teda máš pořádné zásoby :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem se zařekla, že dokud něco nedopotřebuju, nic nového si nekoupím :D

      Vymazat
  6. Haha :D ďalší vydarený článok :D usporiadanie do štvorca alebo váha! :D si sa musela nudiť ale zásoby máš teda riadne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ani jsem se moc nenudila, spíš mě přepadla touha to všechno spočítat. Původně jsem si to jen vyskládala na parapet a pak až nastalo měření :D

      Vymazat
  7. toľko vlasovej kozmetiky mať fúúha :D mne sa to zdá teda dosť veľa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. i mně :D zkouším něco dopotřebovat, ale bude to běh na dlouhou trať :D

      Vymazat
  8. Mám takovej pocit, že jsem na tom s vlasovou kosmetikou ještě hůř :-((( :-D .... To neni blbej nápad to zdokumentovat, ale děsim se výsledku :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani nevíš, jak jsem ráda, že se našel konečně někdo další. Začínala jsem si připadat trošku divně :D Přidala jsem si tvůj blog do sledování, kdyby ses rozhodla výsledky zveřejnit :)

      Vymazat
    2. Jen jak bude čas, tak se na to vrhnu! :-)

      Vymazat
  9. Skvělý článek :) Já si na vlasovou kosmetiku taky potrpím, sice toho teda tolik nemám, ale taky si myslím, že už bych měla brzdit :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :). Je to závislost, hlavně když furt vymejšlej něco novýho :D

      Vymazat
  10. A to jsem si myslela, že toho mám hodně! :D ale jak píšeš - pořád vymýšlí něco nového a kdo tomu má pořád odolávat že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně když je to něco, co zaručuje obnovu, hustotu nebo rychlejší růst vlasů :D

      Vymazat

Děkuji Vám za komentáře :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...